Frizon: Kvällsmöte fredag 11.8.2017.

18 Aug 2017 07:44440

Var är du?

Att vara människa är att vara på väg. Alla har sina rötter, alla har en riktning. I en värld där våra val tycks visa vilka vi är, hur ska vi kunna veta vad som är rätt? Kraven kan vara utmanande och förutsättningarna är olika. Många lever i otrygghet och konflikt, i stökiga familjer, eller i krig. Idéer och planer som länge känts självklara håller på att bytas ut. Människor bär på trasighet, söker trygghet men finner ingen famn att landa i.

Kristen gemenskap har alltid handlat om att leva nära varandra, men det är ofta en utmaning. Hur kan kyrkan vara en gemenskap där vi – alla – får plats, trots våra olikheter? Hur kan vi skapa trygga gemenskaper som håller när andra sviker? Hur kan vi längta efter den himmel som kommer och samtidigt leva ett liv med Gud där vi är här och nu?

Bibeln berättar om människor som är vilsna, men också om att det finns ett mål. Den säger att Gud är en god förälder och att hans rike är ett hus med många rum där Jesus gör plats för oss. Som Guds folk får vi gå dit tillsammans.

Frizon 2017 handlar om att komma Hem.

Read more